Maros Autóház logo

C – Zero

 

0mm60ne5-1cmsa5he9f01a030-0p7f0rfc-001.103960[1]

 

C-ZERO – Csendes kis városi villamos

Zéró üzemanyag-fogyasztás, zéró CO2 kibocsátás, zéró zaj. A C-Zéro megalkotásával a Citroën egy 100 százalékosan elektromos meghajtású modellel gazdagítja kisautó kínálatát.

Az új kisautót arra tervezték, hogy megkönnyítse a városban való közlekedést: mérete kicsi, az akkumulátorai gyorsan feltölthetők, hatótávolsága a mindennapi útvonal megtételéhez elegendő, és mindent olyan csendben tesz, hogy feledteti a város zaját.

A CITROEN nem először merészkedik az elektromos autók vadászmezejére, sőt… hatalmas tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, a szegmens egyik meghatározó szereplője, évek óta elhivatottan küzd a CO2 és az üvegházhatást fokozó gázok kibocsátásának csökkentéséért. És élen jár a környezetkímélő járművek értékesítésében, eddig több mint 5500 elektromos gépkocsit gyártott már. Most a japán Mitsubishivel fogott össze, hogy jelenlegi kínálatát még egy elektromos modellel kiegészítse.

A Citroën C-Zéró 100 %-osan elektromos meghajtású motorral szerelt városi kisautó. Akkumulátorait könnyű feltölteni, csak csatlakoztatni kell a tápkábelt egy 220 V-os csatlakozóhoz. A teljes feltöltés 6 órát vesz igénybe. Egy feltöltéssel – normalizált vegyes ciklusban – körülbelül 130 km-t tud megtenni.

A 100 %-osan elektromos meghajtású Citroën C-Zérót egy állandó mágneses szinkronmotorral szerelték fel, amely 3000-6000 percenkénti fordulatszámon 47 kW, ill. 64 LE CEE teljesítményt ad le. Már 2000 percenkénti fordulatszámon eléri 180 Nm maximális nyomatékát. A teljesítmény hátsó kerekekre történő átadását egy egyfokozatú áttétellel oldották meg. A motor áramellátását az utasülések alatt elhelyezett, új generációs lítium-ion akkumulátorok biztosítják. A 88 db 50 Ah-s cellából álló telep (16 kWh energiának felel meg) 330 V feszültségű tápellátást biztosít.

A Citroën C-Zéro akkumulátorait könnyű feltölteni, csak csatlakoztatni kell a tápkábelt egy 220 V-os csatlakozóhoz. A teljes feltöltés 6 órát vesz igénybe. Egy 125 amperes, 400 V-os egyfázisú csatlakozóval az akkumulátorok 80 %-os feltöltése mindössze 30 perc alatt is elvégezhető. Az akkumulátor töltéséhez hasonlóan a gépkocsi használata, vezetése is pofonegyszerű. Csak el kell fordítani a gyújtáskulcsot és ekkor egy sípoló hang jelzi, hogy az „indítás” megtörtént. Egyébként pedig abszolút ugyanúgy kell vezetni, mint bármely más automata sebességváltóval felszerelt autót.

Ráadásul a kis külső méreteknek – 3,48 m hosszúság és 9 m fordulási kör átmérő – köszönhetően a C-Zéro rendkívül vidáman mozog a városi forgalomban. Menettulajdonságainak köszönhetően(130 km/h végsebesség, gyorsulás 0-100 km/h-ra kb. 15 mp alatt és 60-90 km/h-ra 6 mp alatt) teljes jogú tagja a városi közlekedésnek, de persze a határain túlra is kimerészkedhet, mivel egy feltöltéssel – normalizált vegyes ciklusban – körülbelül 130 km-t tud megtenni.

Így a C-Zero tökéletesen alkalmas bármilyen cég és intézmény – közintézmények, önkormányzatok, új flotta partnerek, illetve a rendkívül gazdaságos üzemű autót kereső magánszemélyek igényeinek kielégítésére. A 2,55 m tengelytávnak köszönhetően 4 teljes értékű üléssel és 166 literes kapacitású csomagtérrel rendelkező modell természetesen rendkívül csendes üzemű, és számtalan kényelmi és biztonsági berendezést kínál, mint pl.: szervokormány, ABS, ASR, ESP, elektromos ablakemelők, 6 légzsák, önálló telematikai egység (egy esetleges segélyhíváshoz) és klímaberendezés…, hogy csak a legfontosabbakat említsük a gyárilag beépített berendezések közül.

Személygépkocsi ár és felszereltség lista Méret és műszaki adatok Modell katalógus Szín, kárpit katalógus