Maros Autóház logo

C-Elysee akció

C Elysee

CITROËN C-ÉLYSÉE : MODERN, TÁGAS, ROBUSZTUS

A 2012 végén forgalomba kerülő Citroën C-Elysée azoknak az ügyfeleknek kínálja a Citroën technológiai és esztétikai színvonalát, akik vonzó küllemű és megbízható négyajtós modellt keresnek elérhető áron. A C-Elysée-ben mutatkozik be a márka új, VTi72 elnevezésű benzinmotorja, amely a dinamikus menettulajdonságok mellett racionális fogyasztásával és megbízhatóságával tűnik ki.

VONZÓ, KIEGYENSÚLYOZOTT LIMUZINFORMA

A Citroën C-Elysée tervezői kezdettől fogva arra törekedtek, hogy az új modell egyértelműen a négyajtós limuzinok legfőbb vonzerejét : a kiegyensúlyozottságot, a harmóniát hangsúlyozza. A modell orr-része természetesen első pillantásra elárulja, hogy a Citroën-család tagjáról van szó : méretes márkajel, ívekkel díszített motorháztető, harmonikus, tekintélyes lökhárító, magas övvonal, széles nyomtáv, izmos sárvédők. A Citroën CElysée hétféle színárnyalatban készül, melyeket – kiviteli szinttől függően – különböző krómdíszítések tesznek még elegánsabbá.

A fedélzeten is az elegancia és a megbízhatóság érzése fogadja az utasokat. A műszerfalat – kiviteli szinttől függően – finom vonalú dekorcsík díszíti. Valamennyi anyag igényes és elegáns, ugyanakkor strapabíró és könnyen karbantartható.

MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT DERŰS UTAZÁS

Minősége és megbízhatósága kiáll minden próbát

Az autóval kapcsolatos befektetéseink mindig hosszú távra szólnak. A Citroën C-Elysée ezért úgy készült, hogy kiállja az idő és a kilométerek próbáját. Azért, hogy az autó bírja az alkalmanként cudar útviszonyokat is,

  • futóművét és gumiabroncsait kifejezetten rosszabb minőségű utakra optimalizálták,
  • az alvázra kiegészítő védőlemez került,
  • a karosszéria- és a rögzítőelemek is megerősített anyagokból készülnek.

A fenti eljárásoknak hála, a Citroën C-Elysée valóban kiemelkedően tartós használatnak nézhet elébe. A Franciaországban tervezett és a spanyolországi Vigóban készülő modell ezt már a gyakorlatban is bizonyította, hiszen hivatalos bevezetése előtt mintegy 4 millió kilométeren keresztül tesztelték, időnként nem mindennapi körülmények között is (nagy hidegben, porlepte helyeken, földutakon stb.)

Nehezebb utakon is tökéletesen kényelmes

A Citroën C-Elysée úttartása a legjobb Citroën-hagyományokat idézi. A széles nyomtáv, a masszív futómű, valamint a precíz és érzékeny elektronikus szervókormány az autó sebességétől függetlenül tökéletes úttartást garantál, ügyelve az utasok biztonságára, még nehezebb útviszonyok közepette is. A modellhez – országtól és kiviteli szinttől függően szériában vagy rendelhető extraként – elérhetőek olyan biztonsági berendezések is, mint az ABS, az ESP vagy a négy légzsák.
A modell kezessége a futómű kényelmi szolgáltatásaiban is megmutatkozik : szélsőségesebb használati körülmények között is derűs, kellemes vezetési és utazási élményt nyújt.

TÖKÉLETES CSALÁDI AUTÓ

Tágas…

A Citroën C-Elysée tekintélyes külső méretei (4,43 m hosszú, 1,71 m széles, 1,47 m magas), és 2,65 méteres tengelytávja kategóriája legnagyobbjai közé emelik a modellt, és ezzel nemcsak optimális menettulajdonságok járnak együtt, hanem kivételes utazási kényelem is.

Belső tere a nagyobb limuzinokat idézi, a hátul ülők rendelkezésére álló hely pedig mind hosszában, mind széltében új hivatkozási alap a kategóriában. A tágas beltér természetesen nem megy a csomagtér méretének rovására : az 506 literes térfogat a kategória legjobbjai közé tartozik, és tökéletes családi autóvá teszi a Citroën C-Elysée-t.

… és kényelmes

Túl az optimális « családi » formán, a tágas és kényelmes utastéren, a Citroën C-Elysée – országtól és kiviteli szinttől függően – olyan modern és praktikus berendezéseket kínál, mint a légkondicionáló, a tolatóradar, a tempomat, az mp3-lejátszós rádió vagy a Bluetooth kihangosító.

A technológiai berendezések akár a forgalmazás helyszínétől függően is változhatnak. Így kerül például szélvédőfűtés az Oroszországba és Ukrajnába szánt példányokba, a forró éghajlatú országokban pedig a légkondicionáló egy « MAX » fokozattal egészül ki, amely gyorsan biztosít frissítő hűvös levegőt az utastérben. Az elkövetkező hónapokban tovább bővül a modell technológiai kínálata : érkezik az érintőképernyős navigációs rendszer, a tolatókamera és a kulcs nélküli indítás…

A tartozékok széles választéka révén a Citroën C-Elysée tulajdonosai egyedivé varázsolhatják autójuk külsejét (króm ködfényszóró-kerettel, visszapillantótükör-házzal és kipufogóvéggel), fokozott védelmet biztosíthatnak a karosszéria sérülékenyebb részeinek (átlátszó lökhárító-védőcsíkokkal és műanyag oldalsó védőcsíkokkal) vagy a beltér kopásnak kitett elemeinek (utastér- és csomagtérszőnyegekkel). Különböző csomagtartó-megoldásokkal növelhető a szállítandó holmi mennyisége, félintegrált (azaz konzolt és külső kábelezést nem igénylő) navigációs rendszer segíti a tájékozódást, az O’car autórádió pedig az okostelefonokon tárolt zenék lejátszására, illetve egyidejűleg a telefonkészülék töltésére is alkalmas.

MODERN ÉS ELÉRHETŐ AUTÓ

Optimális motorválaszték

A Citroën C-Elysée-ben mutatkozik be a márka vadonatúj, VTi 72 elnevezésű benzinmotorja, amely optimális teljesítményértékek mellett (72 LE, 3000 ford/perctől elérhető 110 Nm nyomaték) figyelemreméltó fogyasztási (5 l/100 km-től) és CO2-kibocsátási (115 g/km) mutatókkal rendelkezik – mindez 22%-kal jobb teljesítményt jelent, mint elődje, az 1.4i motor esetében. Az új motorhoz ötsebességes manuális vagy elektronikusan vezérelt manuális váltó társul.

A benzinmotor-választékot a szintén új, ötsebességes manuális vagy automata váltóval kombinált VTi 115 változat teszi teljessé, míg a dízelmotorok kedvelői az igen népszerű, már 6 millió példányban bizonyított HDi
92 motorral érhetik el a Citroën C-Elysée-t. A motorváltozat sikerének titka a remek menetteljesítmény, az alacsony fordulatszámon elérhető nagy nyomaték és a figyelemre méltóan alacsony fogyasztás (4,1 l/100 km) és az ehhez társuló, szintén alacsony (108 g/km) CO2-kibocsátás.

Igazán vonzó ár-érték arány

A Citroën C-Elysée célközönsége számára az autóvásárlás nagyon komoly befektetés, ezért ők különösen érzékenyek a választandó modell vételárára és fenntartási költségeire. Ennek fényében a márka úgy állapította meg – és az egyes forgalmazó piacokra vonatkozóan úgy adaptálta – a Citroën C-Elysée árát, hogy elérhető maradjon, de egyúttal biztosítsa a Citroëntől elvárt minőséget és szolgáltatásokat.

A modell fenntartási költségei is tökéletesen kézben tarthatók ; ezt a gazdaságos, üzemanyag-takarékos motorok, az ésszerűen kialakított szervizperiódusok, a fő alkatrészek élettartamára és a felhasznált anyagok masszivitására és kezelhetőségére fordított különleges figyelem garantálják. A Citroën C-Elysée valóban arra született, hogy intenzív használati körülmények között is tartósan megállja a helyét.