Maros Autóház logo

DS 3

-0mm20nkf-1cyaa3vzzzzzzz2z-zzzzzzzz-angle-1.110391

DS3: A jelen szimbóluma

A Citroën DS3 a dizájnerek álma. Senkit nem hagy közömbösen, mindenkit első pillantásra rabul ejt. Egyszerre elegáns és rafináltan lendületes vonalvezetése álló helyzetben is egy mozgásban lévő autót idéz. Ez a mindig útra kész, kompakt méretű, mégis vonzó megjelenésű, érzéki modell a Citroën innovatív és kreatív szellemiségének és technológiai tudásának legjavát kínálja. A Citroën DS3 egyedisége azonnal szembetűnik. Az autó övvonalát egy cápauszony formájú lendületes karosszériaelem teszi hangsúlyosabbá. Ez szakít a dizájn bevett szabályaival, mivel egy ellentmondáson alapszik: a lágyan ívelő vonalak agresszivitással párosulnak. A tető mintegy lebegni látszik az utastér felett. Az autó kihívó karaktere már a “tekintetében” is megnyilvánul. Az első lökhárító két oldalán eredeti megvilágítást biztosító ledes lámpák szintén a kreativitásról tanúskodnak. A hatalmas légbeömlőnyílás szinte falni látszik az utat. A krómozott hűtőrács és a Citroën embléma fölött a DS felirat olvasható, mely akár egy művész szignó, szokatlanul modern tipográfiájával egymagában kifejezi az autó lényegét. A DS3-at klasszikus szellemiség, ugyanakkor modern dizájn jellemzi.

  • Manapság semmin sem szokás csodálkozni, a Citroën DS3 vezetési élmény tekintetében mégis tartogat meglepetéseket. Az alacsonyan elhelyezett, kényelmes kagylóülésbe süppedve el sem akarja majd engedni a kézbe simuló, csapott aljú kormányt. A vezetéssel kapcsolatos információk - sebesség, fogyasztás, fordulatszám - egy modern formatervezésű, háromdimenziós műszercsoportról olvashatók le. A műszercsoport krómozott felülete a DS3 elegánsan sportos karakterét hangsúlyozza. Számos nagy teljesítményű, ugyanakkor környezetkímélő motor közül válogathat, melyek közül külön említést érdemel a legújabb e-HDi mikrohibrid technológia, amely magában foglal egy újgenerációs Stop & Start rendszert és egy speciális manuális váltót. A motor minden megálláskor - például piros lámpánál - készenléti állapotba kapcsol, de amint a vezető felengedi a fékpedált, automatikusan újraindul. A mindennapos használatra szánt legújabb generációs Stop & Start rendszer csendes és vibrációmentes,ráadásul egyaránt csökkenti a motor CO2 kibocsátását és üzemanyag-fogyasztását, hogy ne csak környezetbarát, hanem gazdaságos is legyen. A manuális váltóval rendelkező e-HDi 90 Airdream változat mindössze 95 g CO2-ot bocsát ki kilométerenként. Válassza akár az e-HDi, HDi vagy a benzines motorokat, a DS3 mindenképp lenyűgöző vezetési élményt nyújt.
  • Míg a gépjármű külseje meghódítja, a belseje egyenesen rabul ejti az embert. Az utastér diszkréten fényűző részletei a nagy autókra jellemző kiviteli minőségről tanúskodnak. Bármerre nézünk, csupa nemes anyaggal találkozunk: egymással váltakozva szálcsiszolt fém, bőr és krómfelületek gyönyörködtetik a szemet. A sportos alumíniumpedált a kényelmes vezetés érdekében csúszásgátló betétek borítják. Tökéletesen a kézbe simul a szaténfényű krómot valamilyen ragyogó színnel vagy bőrbevonattal ötvöző váltó. Az automata - de igény szerint manuális változatban is kérhető - légkondicionáló krómmal keretezett vezérlőgombjai harmonikusan illeszkednek a középkonzolba. Ki mondta hát, hogy a dinamizmus és az elegancia kizárják egymást? A DS3 belső terét nagyfokú kifinomultság és kivételesen letisztult dizájn jellemzi.
  • A vezetőt legnagyobb kényelem illeti meg. Foglalja el helyét a kormány mögött, és rögtön megérti, mire gondolunk. Az első ülések amellett, hogy rendkívül kényelmesek, határozottan sportos karaktert mutatnak. Az első utasokat szinte körülölelő, modellváltozattól függően többféleképpen állítható (hosszanti beállítás, ülésmagasság, a háttámla dőlésszöge) ülések ülésfűtéssel is kérhetők. Ne lepődjön meg, ha több órás vezetés után sem akar majd kiszállni belőlük. A tárolóhelyként is funkcionáló, lehajtható első könyöklő is a kényelmet szolgálja. A mindkét első utas számára kényelmesen elérhető csatlakozódoboz egy USB- és egy jack csatlakozó, valamint egy Bluetooth kihangosító készletet foglal magában. A legtöbb hordozható audiolejátszó rácsatlakoztatható, a menükben és a zenei mappákban pedig a kormánynál elhelyezett kapcsolók segítségével lépegethet. A DS3-ban még az eredeti kialakítású, dizájnos távirányító is kifinomultságról tanúskodik.
  • A DS3 bővelkedik csúcstechnológiás felszerelésekben. A hat hangszóróval kínált, MP3- és CD-lejátszós, RDS audiorendszer mellé Hifi-System is rendelhető. A műszerfalon elhelyezett harmadik hangsugárzóval és a csomagtartóban lévő mélysugárzóval is rendelkező berendezés kivételes hangélményt biztosít. A kristálytiszta magashangoknak és a gazdag basszusoknak köszönhetően kedvenc zeneszámai is egészen újszerűen hatnak majd. Ismeretlen terepen a DS3 MyWay navigációs rendszert kínálja segítségül, SD kártyán tárolt európai térképadatbázissal. A rendszer az útvonalat a 7 colos, 16:9-es képarányú színes képernyőn légi perspektívából is megjeleníti. A rendszer az MP3/WMA kompatibilis CD-lejátszós audiorendszeren kívül egy Bluetooth kihangosító szettet is tartalmaz. A gépjárműhöz tartozékként a műszerfalba harmonikusan illeszkedő, részben beépített Garmin navigációs rendszer is választható (Hifi-Systemmel nem kompatibilis), ami sávinformációs szolgáltatást, a kereszteződés nézetet és a nagyvárosi épületek és látványosságok 3D megjelenítését is kínálja.

 

 

Ár és felszereltség lista Limitált széria árlista Ultra prestige árlista Racing árlista Méret és műszaki adatok Modell katalógus Szín, kárpit katalógus